Over mij   

Ik ben het tweede kind en de oudste dochter uit een gezin van zes. In mijn systeem van herkomst leerde ik over magische liefde, loyaliteit en trouw en de sterke invloed van het groepsgeweten.

 

In navolging van mijn ouders begon ik met werken in het basisonderwijs. Vrij snel in mijn loopbaan maakte ik de overstap naar het vormingswerk voor volwassenen waarin ik mijn eerste ervaring als trainer van een groep opdeed. ( VOS-cursus, Hoe zeg je wat je denkt, Open School).

 

De Voortgezette Opleiding Groepswerk ( VO)  gaf mij de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als hulpverlener en supervisor. Ook bracht deze opleiding mij een levenslange fascinatie voor ( gezins)-systemen.

De tweejarige opleiding Biografische consultatie en counseling vanuit de antroposofie en de inspiratie vanuit de opleiding Symbolische Psychologie op basis van C.G. Jung waren de volgende stappen.

 

Ik was bijna 25 jaar werkzaam in onder andere de verslavingszorg (voorloper van Novadic Kentron) bij de Fiom in Rotterdam en bij de Riagg Oost-Gelderland die fuseerde met GGNet.  

Op die verschillende plekken heb ik veel geleerd van de mensen met wie ik werkte. Over grote liefde en machteloze liefde, over trouw en ontrouw, over je plek innemen, geheimen en zoveel meer.

Het meest heb ik geleerd over niet weten, niet oordelen omdat er evenveel verhalen als mensen zijn...

 

Bij Phoenix Opleidingen vond ik meesters in het vak van begeleiding op een dieper niveau.

Ik volgde er de opleidingen Systemisch Werken, de Maskermaker, de Relatie als Spiegel en de Masterclass Bewegingen van de Ziel.

Daarnaast volgde ik workshops bij het Hellinger Instituut en bij Franz Ruppert.

De basisopleiding tot mindfulnesstrainer gaf me de mogelijkheid lichaamsgericht te werken.

Alle gevolgde opleidingen zijn dienend in mijn praktijk van waaruit ik sinds 2008 zelfstandig als coach, supervisor en intervisor verder ben gegaan.

 

Ik leer ook nu graag van de workshops die online of fysiek gegeven worden over hechting, trauma , rouw, verlies en neurosensitieve mindfulness. 

 

Ik eer hier Carl GustavJung, Gerrit Achterberg, Ruth Cohn, Virginia Satir, Irvin Yalom, Guy Corneau, Joan Borysenko, Thomas Moore, Tara Brach, Jack Kornfield, Etty Hillesum, Wibe Veenbaas, Roni Kleingeld, Janina Fisher, Brené Brown, Dirk de Wachter, Wilfried Nelles, Hans Andreus, Daan van Kampenhout, Richard C. Schwartz, Deb Dana, Mia Leijssen en vele anderen van wie ik zoveel mag leren.

 

Voor mijn ouders:  Adriaantje Hordijk en Sijbrand Tieleman buig ik diep. 

De band met mijn zusje en broers is - hoe wij ons ook tot elkaar verhouden -  een gegeven van het leven.